Keramičke pločice imaju više prednosti, i jedna su od najboljih opcija za postavljanje u vašem domu ili poslovnom prostoru. Dostupne su u više veličina, boja, dizajna i materijala.
Velika prednost keramičkih pločica je njihova trajnost i visoka otpornost na habanje naročito su dobre granitne pločice koje su i otporne na kiseline. Vrlo je teško ili skoro nemoguće oštetiti u normalnim uslovima. Ako su postavljene od strane naših preporučenih profesionalaca, pločice mogu dugo godina da zadrže sjaj i lepotu bez tragova korišćenja. Otporne su na mraz i loše vremenske uslove tako da su idelne za balkone i terase. Kupatilske pločice koje mi nudimo su otporne na klizanje.

Pločice nisu štetne po zdravlje
Površina keramički pločica je veoma gusta i ne omugućava zadržavanja mikroba i grinja za razliku od drugih podnih i zidnih obloga. Lako se čiste i održavaju, veoma su otporne na sva sredstva za održavanje, samim tim ne zahtevaju posebne tretmane za održavanje. Prave se od prirodnih materijala tako da nema štetnih materijala u njima.

Pločice su dobre za podno grejanje jer su odličan provodnik toplote.